Omgeving De Tien Heugten

Het is heel eenvoudig om je vakantiedagen in Drenthe te vullen en doordat Recreatiepark de Tien Heugten zo centraal ligt kan je alle kanten op. In Assen vindt u onder andere het Provinciaal Museum. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen en het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum in Borger zijn ook zeker een bezoekje waard. 

De nationale parken Dwingelderveld en het Drents Friese Wold doe je met de auto ook makkelijk aan. De kinderen zullen een bezoek aan de nieuwe dierentuin Wildlands in Emmen niet snel vergeten. Voor de allerkleinsten is het kabouterland in Exloo een echte aanrader. Je familievakantie in Drenthe begint bij ons, op recreatiepark De Tien Heugten in Schoonloo.

 
emmen
drents museum
speelparadijs

19 Resultaten

Historisch Heden Orvelte

Een bezoek aan Orvelte is onvergetelijk voor jong en oud. Wandel over oude klinkerstraatjes of ga met de paardentram langs monumentale boerderijen. Ambachtelijke bedrijfjes, musea en winkeltjes brengen heden en verleden op unieke wijze samen. Beleef de gastvrijheid van het landleven op terrassen en in sfeervolle restaurants.
Historisch Heden Orvelte
Historisch Heden Orvelte

Drents Museum

Het museum heeft een grote vaste collectie over de prehistorie van de provincie Drenthe met vaste en wisseltentoonstellingen. Ook zijn er veenlijken te bezichtigen zoals het meisje van Yde en het paar van Weerdinge. Er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur te vinden, en ook de oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, is in het museum te vinden.
Drents Museum
Drents Museum

Ellert en Brammert

Een stap terug in de tijd kan gezet worden in het Openluchtmuseum Ellert en Brammert. In dit museum, gelegen in de streek van het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar ook een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis behoren o.a. tot de collectie. In de oude boerenherberg is ook een hapje en een drankje verkrijgbaar. Een speeltuin en een kinderboerderij maken het geheel compleet.
Ellert en Brammert
Ellert en Brammert

Het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum. Naast het museum is sinds 2014 het Oertijdpark geopend. Daar kunt u ervaren hoe onze voorouders leefden in hun boerderijen. U kunt hier ook een wandeling maken door 150.000 jaar geschiedenis van Drenthe. Via allerlei replica’s van bouwwerken en objecten uit de prehistorie krijgt u een idee van onze boeiende geschiedenis. Voor kinderen is hier tevens de mogelijkheid om het blotevoeten pad te bewandelen.
Het Hunebedcentrum
Het Hunebedcentrum

Het Boomkroonpad

Op het Boomkroonpad kun je het bos van de Hondsrug eens op een heel andere manier bekijken: van boven! Het Boomkroonpad is namelijk een spannend pad van 125 meter lang, dat door de toppen van de bomen loopt. Ideaal voor een uitje met de kinderen, maar stiekem ook heel leuk voor volwassenen.
Het Boomkroonpad
Het Boomkroonpad

Attractiepark Slagharen

Kom naar attractiepark Slagharen en stap in de wereld van cowboys en indianen. In meer dan dertig spannende attracties en shows beleef je hier samen met je kinderen een onvergetelijk Wild West-avontuur. Nieuw is de spectaculaire Gold Rush. Gaat dit je te snel, ga dan de omgeving verkennen in een ouderwetse Chuck Wagon of stap in de boot voor een Wild West Adventure. Pas je op voor watervallen en beren?
Attractiepark Slagharen
Attractiepark Slagharen

Attractiepark Drouwenerzand

Attractiepark Drouwenerzand is een ideaal dagje uit voor het hele gezin. Het park heeft vele spectaculaire familie attracties waaronder een spetterend Waterplein, een authentieke Carrousel, Piratenboot, Ezelbaan, Para-jump, Disney-Airport en bootjes. Al deze attracties zullen ervoor zorgen dat u met het hele gezin, van jong tot oud, van een onvergetelijke dag geniet. Klim en klauter toestellen, trampolines, schommels en een indoor Apekooi zorgen ervoor dat de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Het bijzondere aan Drouwenerzand Attractiepark is dat je na binnenkomst onbeperkt gebruik kunt maken van alle attracties en kunt genieten van vers fruit, diverse belegde broodjes (nieuw!), frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade én softijs! Dit zit allemaal en altijd bij de entreeprijs inbegrepen. De attracties en speeltoestellen zijn uitgezocht voor kinderen vanaf ca. 3 jaar, volop pret voor het hele gezin.
Attractiepark Drouwenerzand
Attractiepark Drouwenerzand

Zwemparadijs De Bonte Wever

Spring in het water… en maak je borst maar nat! In het subtropisch zwem- en saunaparadijs kunt u natuurlijk gewoon lekker komen zwemmen. Maar naast het golfslagbad, de wildwaterkreek en de glijbaan, valt er nog veel meer te beleven. U kunt bijvoorbeeld baanzwemmen in het 25-meter bad (binnen of buiten). De kids spetteren er lekker op los in het peuterbad. Breng een bezoek aan de nieuwe sauna- en rustruimte (gekleed) die volledig in het teken staat van ontspanning. En dat alles voor één vast tarief. Zelfs de drankjes en het gebruik van kledinglockers zijn tijdens uw bezoek inbegrepen.
Zwemparadijs De Bonte Wever
Zwemparadijs De Bonte Wever

Het Gevangenis Museum

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het gevangenismuseum kan het allemaal. En er is meer te beleven! Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Het gevangenismuseum toont een rijke collectie historische objecten. Zoals een originele pijnbank en een dekselbed: de voorloper van de dwangbuis. Kinderen kunnen met het stripfiguurtje Lange Leo hun eigen TijdReis door het museum maken. Naast de vaste exposities zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen.
Het Gevangenis Museum
Het Gevangenis Museum

Cowboy & Indianen Speelreservaat

Ben jij klaar voor het grote avontuur in het Wilde Westen? Kom dan als een pijl uit een boog naar het Speelreservaat. Het Speelreservaat biedt kinderen van 1 t/m 12 jaar de gelegenheid om lekker binnen en buiten op de vele speeltoestellen te spelen. Voor de oudere kinderen en ouders/verzorgers zijn er diverse spelen zoals midgetgolf binnen en buiten, poolbiljart, bowlen, tafeltennis, airhockey enz. En natuurlijk hebben wij de koffie/thee voor u klaar staan.
Cowboy & Indianen Speelreservaat
Cowboy & Indianen Speelreservaat

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Op deze historische plek worden de levens van honderdduizend Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. Monumenten doen de bezoeker denken aan deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis en roepen een bijzondere herinnering op aan de slachtoffers. Lopende over de paden van het kamp voelt men het verdriet van de mensen die hun laatste dagen op deze plek doorbrachten. Langs silhouetten en reconstructies van barakken waarin men sliep of werkte. Hoog boven alles steekt een wachttoren uit. Het huis van de kampcommandant ziet uit op het kampterrein. De spoorlijn met de omgebogen rails symboliseert de verschrikkelijke vernietiging. Op de vroegere appèlplaats staan 102.000 stenen. Een steen voor iedere vermoorde man, vrouw en kind.
Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Beleef een dagje uit met kabouters, trollen en dieren. Er zijn diverse speeltuintjes, zowel binnen als buiten. Ga mee op avontuur! Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren, naar de raadselachtige kasteelruïne.
Kabouterland
Kabouterland

Outdoor Joytime

Het klimpark bestaat uit maar liefst 6 parkoersen, variërend van 2 tot 10 meter hoogte. Er zijn 76 uitdagende hindernissen zoals loopbalken, kruiptonnen, klimnetten en slingerlianen. Bovendien 725 m kabelbaan. De parkoersen lopen op in moeilijkheidsgraad, dus je bepaalt zelf je grens!
Outdoor Joytime
Outdoor Joytime

Sprookjeshof

Welkom jongens en meisjes, dames en heren. Zijn jullie opzoek naar een dag vol spanning en plezier? Kom dan gezellig een dag bij het Sprookjeshof op bezoek, dat is genieten voor jong en oud. Het maakt helemaal niks meer uit of het nou mooi of slecht weer is. Jullie kunnen buiten en binnen spelen en het gehele jaar door. Naast onze buitenspeeltuin en overdekte kabouter klauter kasteel is er natuurlijk ook ons sprookjespark en kinderboerderij en als dat nog niet genoeg is kunnen jullie ook nog een rondvaart maken over het Zuidlaardermeer.
Sprookjeshof
Sprookjeshof

Het Veenpark

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk. Regen? Met een paraplu loop je naar elk gebouw, er is binnen veel te zien. Bijvoorbeeld de unieke expositie Veenomenale Hondssrug.
Het Veenpark
Het Veenpark

Wildlands adventure zoo

Maak een boottocht over Rimbula River en ontdek de dieren van dichtbij. Vaar langs de oevers van het groene oerwoud, tussen de slingerapen door. Waarschuwing!! Er is een kans dat je het niet droog houdt. Ga mee met de testvlucht met het onderzoeksvliegtuig “de Arctic 1”. Het vliegt, duikt en glijdt over het landschap beneden je. Ga mee in de oude truck voor een avontuurlijke safaritocht over de savanne, het leefgebied van de zebra’s, neushoorn en giraffes. Kortom van alles te zien en te doen in Wildlands Adventure Zoo!
Wildlands adventure zoo
Wildlands adventure zoo

Assen

Assen is een vernieuwende stad om lekker te winkelen of een bezoek te brengen aan het oude Landgoed Overcingel en het Witte Huis, ooit het oude provinciehuis (nu Drents Museum), Jozefskerk en het Huis van Bewaring uit 1840.
Assen
Assen

Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen met vlindertuin is toch wel de bekendste trekpleister in Emmen, maar het golfslagbad en veenpark zijn ook zeker de moeite waard. In en rond de stad liggen 10 hunebedden, oude molens en boerderijen. Een prachtig kijkje in het historische Drenthe.
Emmen
Emmen

Groningen

Groningen is een grote levendige en gezellige studentenstad met o.a. de Martinitoren, Goudkantoor, Grote Markt, diverse Gasthuizen (hofjes), winkelstraat, gezellige cafés en bars, diverse goede eetcafés en restaurants, Groninger Museum, stripmuseum en grafisch museum.
Groningen
Groningen

Zoekt u iets voor de kinderen, dan zijn Kabouterland in Exloo of Wildlands Adventure Zoo in Emmen zeker aanraders. Ook een stad als Groningen, met haar fraaie historische centrum, moet u zeker eens bezoeken. De binnenstad is autoluw en deels autovrij en dat maakt het een prima plaats om eens lekker te gaan winkelen.