Omgeving De Tien Heugten

Het is heel eenvoudig om je vakantiedagen in Drenthe te vullen en doordat Recreatiepark de Tien Heugten zo centraal ligt kan je alle kanten op. De steden Assen en Groningen zijn snel bereikt voor een dagje winkelen of een museumbezoek.

De nationale parken Dwingelderveld en het Drents Friese Wold doe je met de auto ook makkelijk aan. De kinderen zullen een bezoek aan de nieuwe dierentuin Wildlands in Emmen niet snel vergeten. Voor de allerkleinsten is het kabouterland in Exloo een echte aanrader. Je familievakantie in Drenthe begint bij ons, op recreatiepark De Tien Heugten in Schoonloo.

 
Het park en de directe omgeving bieden tal van mogelijkheden voor een fijne vakantie. Voor jong en oud is er een recreatieruimte met o.a. een poolbiljart. Vanuit de kantine worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals karaoke, muziekavonden, bingo en kaarten en sjoelen. De kinderen kunnen zich volop vermaken in de speeltuin met veel speeltoestellen. Voor wie van sportieve ontspanning houdt liggen er in de directe omgeving twee unieke recreatievijvers.
Op het park zijn ook sport- en speelvelden en een midgetgolfbaan. Het park is omgeven door honderden hectare staatsbossen en ligt vlakbij het mooie esdorp Schoonloo. Deze prachtige omgeving bieden u volop fiets- en wandel- en paardrijdmogelijkheden. (Kinder)fietsenverhuur is op het park, terwijl er een manege op loopafstand is. Speciaal voor de sportieve gasten is een boekje uitgebracht met daarin een aantal fietsroutes in de omgeving die vanaf het park starten. Ook folders en andere informatie zijn bij de receptie verkrijgbaar.
Door de centrale ligging van het park kunt u vele mooie uitstapjes maken. In Assen vindt u onder andere het Provinciaal Museum. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Hooghalen en het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum in Borger zijn ook zeker een bezoekje waard.

Zoekt u iets voor de kinderen, dan zijn Kabouterland in Exloo of Wildlands Adventure Zoo in Emmen zeker aanraders. Ook een stad als Groningen, met haar fraaie historische centrum, moet u zeker eens bezoeken. De binnenstad is autoluw en deels autovrij en dat maakt het een prima plaats om eens lekker te gaan winkelen.