Recreatiepark en omgeving

De Scherpenhof ligt bij het dorpje Terwolde op de oevers van de IJssel, in de stedendriehoek van Deventer, Apeldoorn en Zutphen.

Het royale park is opgesplitst in 3 delen. Er is een rustig chaletpark, de kampeerplaatsen liggen op prachtige grasvelden en dan zijn er de speciale visstekken, waar kamperen en vissen gecombineerd kunnen worden. Vanuit het park kan je alle kanten op. De Hoge Veluwe bij Apeldoorn biedt prachtige fietsroutes en wandelpaden.

Een bezoekje aan de Hanzestad Deventer is een echte aanrader. In de zomermaanden worden hier vaak leuke activiteiten georganiseerd, zoals de zomerkermis, de Deventer Boekenmarkt en het buitentheaterfestival ‘Deventer op stelten’. Ook in de dorpjes Vaassen en Epe kan je heerlijk rondstruinen. Als je op zoek bent naar een leuke dagbesteding is er genoeg keuze. De Apenheul, Paleis ’t Loo, Koningin Julianatoren, Walibi World, het Dolfinarium en nog veel meer leuke attracties zijn goed te bereiken.

 

5 Resultaten

Deventer

Een bezoekje aan de Hanzestad Deventer is een echte aanrader. In de zomermaanden worden hier vaak leuke activiteiten georganiseerd, zoals de zomerkermis, de Deventer Boekenmarkt en het buitentheaterfestival ‘Deventer op stelten’
Deventer
Deventer

Zutphen

Zutphen is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen aan de rivier de IJssel. Het is de hoofdplaats van de gemeente Zutphen en heeft 38.335 inwoners. De geschiedenis van Zutphen bestrijkt meer dan 1700 jaar.
Zutphen
Zutphen

Gemeentemuseum Deventer

Gemeentemuseum Deventer bestaat uit twee delen. In het Historische museum kom je alles te weten over de geschiedenis van Deventer. In het Speelgoedmuseum zijn zowel moderne als ouderwetse soorten speelgoed te bezichtigen. En ja, in het speelgoedmuseum mag ook gespeeld worden.
Gemeentemuseum Deventer
Gemeentemuseum Deventer

Paleis ’t Loo in Apeldoorn

Wie kent het prachtige, voormalige paleis niet? Neem een uitgebreid kijkje in het paleis, de reusachtige paleistuin en de stallen en koetshuizen. Wist je dat je hier ook van een heerlijke high tea kunt genieten?
Paleis ’t Loo in Apeldoorn
Paleis ’t Loo in Apeldoorn

Het Kröller-Müller Museum

In nationaalpark de Hoge Veluwe ligt het bekende Kröller-Müllermuseum met o.a. de collectie van van Gogh en de indrukwekkende beeldentuin. Natuur en cultuur vullen elkaar hier naadloos aan.