Succes Holidayparcs
Wandelvakantie Hunsrück

Wandelvakantie Hunsrück

  • Veelzijdig wandelgebied
  • Vakantiepark in de Hunsrück
  • Accommodaties voor 2-6 personen

Wandelen in de Hunsrück

Heeft u de Hunsrück, in Zuid-Duitsland, al ontdekt voor een wandelvakantie? Een wandelvakantie in de Hunsrück maakt u heel eenvoudig werkelijkheid door uw accommodatie bij Vakantiepark Hambachtal te boeken. Ons vakantiepark ligt midden in deze Duitse regio, zodat u elke dag kan wandelen in Zuid-Duitsland. De Hunsrück is een heuvelachtige regio en is zowel voor de beginnende als doorgewinterde wandelaar een uitdagende regio voor een wandelvakantie. Tijdens een wandelvakantie in Zuid-Duitsland verblijft u in een appartement voor 2 tot 4 personen of in een bungalow voor 4 tot 6 personen. Naast een comfortabele accommodatie profiteert u ook van alle faciliteiten bij Vakantiepark Hambachtal. Heeft u geen zin meer om te koken dan neemt u plaats in het restaurant of neem na een lange dag wandelen nog even een duik in het zwembad. Wanneer komt u wandelen in de Hunsrück?

 

Ligging in de Hunsrück van Vakantiepark Hambachtal

Tips voor een wandelvakantie in Zuid-Duitsland

De Hunsrück is een regio waar u zowel in het voorjaar, in de zomer en in het najaar terecht kunt voor een wandelvakantie. Wilt u dus zeker zijn van rust, kom dan in het voor- of najaar voor een wandelvakantie naar Zuid-Duitsland. Wist u bovendien dat in het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald de meeste wilde katten van Europa leven? Let dus goed op tijdens het wandelen in de Hunsrück, wellicht spot u er wel een! Op een uur rijden vanaf ons vakantiepark kunt u wandelen over de Geierlay, de langste hangbrug van Duitsland. Deze brug verbindt het dorpje Mörsdorf met Sosberg. Volg hier de Geierlay Schleife, een rondwandeling waarbij u ook nog iets van het prachtige gebied ziet. Tip: bezoek de hangbrug in december, dan is deze sprookjesachtig verlicht voor de feestdagen!

Wandelen in Zuid-Duitsland

Dwars door de Hunsrück loopt het lange afstandpad de Saar-Hunsrück-Steig. Dit 410 kilometer lange wandelpad loopt van Perl aan de Moezel naar Boppard am Rhein. Een aantal van de 27 etappes zijn goed te bereiken vanaf Vakantiepark Hambachtal tijdens een wandelvakantie in Zuid-Duitsland. U wandelt dicht bij de natuur op dit pad, meer dan 70% van de paden loopt door het bos, over graslanden of langs beekjes. Dat is natuurlijk waar u naar op zoek bent als u gaat wandelen in de Hunsrück! Waar de etappes van dit wandelpad u van A naar B brengen, zijn er ook een aantal rondwandelingen te maken. De rondwandelingen variëren van 6 tot 20 kilometer in lengte. Zo kunt u vanaf het vakantiepark de Traumschleife Rund um den Zauberwald van 10,5 km wandelen. Of de iets langere Nationalpark-Traumschleife Trauntal-Höhenweg van 14 km. Bekijk de kaart voor een volledig overzicht van wandelroutes in de Hunsrück.

Wandelroutes in de Hunsrück:

» Saar-Hunsrück-Steig | Etappe Börfink - Erbeskopf | 23,9 km

» Saar-Hunsrück-Steig | Etappe Nonnweiler - Börfink | 13,7 km

» Traumschleife Rund um den Zauberwald | 10,5 km

» Traumschleife Trauntal-Höhenweg | 14 km

 

Bekijk ook eens de mogelijkheden voor een mountainbike vakantie ⬇️