Omgeving Hambachtal

Gelegen in het prachtige en heuvelachtige Hunsrück vindt u het fijne vakantiepark Hambachtal. De omgeving leent zich perfect voor een actieve en culinaire vakantie. Vlakbij het vakantiepark vindt u de Erbeskopf, welke met 816m de hoogste is van de Rijnland-Palts. Zoef naar beneden over de rodelbaan of doe de latten onder in de winter om een prachtige tocht te skiën of langlaufen. Pak de fiets en volg de mooiste routes of sta stil op één van de prachtige uitzichtpunten en geniet van een adembenemend uitzicht.

Wat is een vakantie zonder cultuursnuiven? Bezoek Trier en Idar-Oberstein en leer alles over de Duitse geschiedenis en cultuur en breng een bezoek aan één van de vele edelsteenslijperijen of hop langs de tientallen kastelen, burchten en ruïnes in de Hunsrück. Winkelen? De oudste stad van Duitsland, gelegen aan de Moezel, bevindt zich op slechts een steenworp afstand. Trier, een prachtige, historische stad die u laat snuiven van de Duitse cultuur maar ook de leukste winkels toont.

Ook Luxemburg is uw bezoek meer dan waard. Het kleinste landje in de Europese Unie op Malta na. Maar zeker niet minder mooi! En land dat voor velen van ons bekend is omdat je er langs komt op uw weg naar Frankrijk. Of wat dacht u van ondergronds? Bezoek een van de indrukwekkende mijnen en leer over de edelstenen die in het gebied veel voorkomen.

 
Boek een vakantie in Hambachtal
 
 
 
 
 
 

Dagjes uit in de omgeving Hambachtal

Trier

Trier is de oudste stad van Duitsland en ligt aan de oever van de moezel die de stad in tweeën splitst. In het oude stadscentrum vindt u diverse historische gebouwen die de stad een bijzondere sfeer geven. De grote markt van Trier is een van de mooiste stadspleinen van Duitsland, en wordt omgeven door panden in verschillende historische stijlen. In Trier kunt u heerlijk cultuur snuiven en leren over de Duitse geschiedenis, maar natuurlijk ook lekker winkelen.

Idar-Oberstein

Idar-Oberstein ligt op korte afstand van Oberhambach en is een leuke plaats om te bezoeken. Tegenwoordig staat de stad bekend om de vele edelsteen-slijperijen die de stad kent. Ook zijn er in de winkelstraat in het centrum veel stenenwinkeltjes te vinden. Idar-Oberstein is daarnaast ook de Felsenkirche te vinden, een klein kerkje wat tegen een berghelling en onder een rotspunt is gebouwd.

Steden en bezienswaardigheden

In de omgeving van Hambachtal kunt u daarnaast ook leuke bezienswaardigheden en steden bezoeken. Trier en Idar-Oberstein zijn leuke steden als u wilt leren over de Duitse geschiedenis en cultuur, maar ook Luxemburg is goed aan te rijden. In de Hunsrück vindt u daarnaast tientallen kastelen, burchten en ruïnes waarvan sommigen toegankelijk zijn voor een bezichtiging. Ook kunt u diverse mijnen bezoeken en leren over de edelstenen die in het gebied veel voorkomen.

Hambachtal

 
  1. Bosrijke omgeving van de Hunsrück
  2. Prachtig heuvelachtig gebied
  3. Hoogste bergtop in het Rhein-Pfalz gebied
  4. Nabij het stadje Oberhambach
  5. Ideaal om te skiën of langlaufen
 

Bostalsee
Op korte afstand van ons park vindt u midden in het Idyllische landschap het prachtige 120 hectaren grote Bostalmeer.

Zomerrodelbaan Peterberg

De Zomerrodelbaan Peterberg is een mooie rodelbaan waar u met een maximale snelheid van 42 km per uur naar beneden kunt rodelen!

Prehistorisch museum Gondwana

Prehistorisch museum Gondwana laat u de ontwikkeling van de aarde van dichtbij meemaken!