Succes Holidayparcs
Vakantie met hond Nederland

Een hondvriendelijke vakantie in Nederland

Een woeftastische vakantie!

Vraag jij je ook iedere vakantie weer af waar je je trouwe viervoeter moet onderbrengen? Dan ben je niet de enige. Je kunt de hond natuurlijk bij een hondenoppas of dierenpension laten logeren, maar het is leuker om naar een hondencamping in Nederland te gaan. Zo kunnen jullie samen met het hele gezin een topvakantie beleven en hoeven jullie geen afscheid te nemen van jullie gezinslid. Bovendien zijn er steeds meer plekken waar je kunt kamperen met een hond in Nederland, waardoor er voor ieder type vakantieganger wel een geschikte plek is om te verblijven. Benieuwd geworden welke plekken dit zijn? Lees dan zeker even verder. 

Camping met hond

Hoewel het niet altijd mogelijk is om een hond mee te nemen naar een vakantiebestemming, wordt het steeds gemakkelijker om op een camping met hond te verblijven. Bij Succes Holidayparcs mag je altijd twee honden per accommodatie of kampeerplek meenemen. Zo kunnen jullie in eigen land vakantie vieren, waardoor het niet nodig is om urenlang in de auto te zitten. Bovendien zijn alle campings natuurrijk, waardoor het ideale locaties zijn voor een vakantie met de hond. Terwijl de honden rondrennen, genieten jullie even van een momentje samen. Dat is de definitie van een fijne vakantie!

Camping met hond

Wandelen door nationale parken

Zeg nu zelf, er is toch niets fijner dan eindeloze wandelingen maken door nationale parken? Hiervan vind je er genoeg in de Gelderse provincie. Als je verblijft op een camping in Gelderland kun je er gemakkelijk op uit om over de Veluwe te wandelen. Ondertussen kunnen de honden hun energie kwijt. Ook in Drenthe zijn talloze nationale parken te vinden, zoals Dwingelderveld en Drents-Friese Wold. Hiervoor is een camping in de omgeving van Assen ideaal. Zo staan jullie in mum van tijd in de natuur voor een ontspannen wandeling. 

Zwemmen en ravotten in het water

Welke hond is er nou niet dol op water? Voor jouw hond is de vakantie pas compleet als hij lekker het water in mag. Voor spetterplezier biedt daarom een vakantiepark met recreatieplas uitkomst. Hier kunnen trouwe viervoeters onbeperkt zwemmen en dolle pret beleven in het water tussen 1 oktober en 1 mei. Hondvriendelijke campings De Scherpenhof en De Tien Heugten beschikken over een eigen strandje waar honden in die periode kunnen ravotten in het water. 

Vakantiepark met recreatieplas

Hondenlosloopgebieden

Er zijn genoeg plekken waar je heerlijk kunt wandelen met de hond, maar op veel plekken moeten de honden aangelijnd blijven waardoor ze niet alle vrijheid hebben. Daarvoor bieden hondenlosloopgebieden de uitkomst. Ook in de omgeving van de parken zijn er een aantal plekken waar de honden zonder riem vrolijk kunnen rondrennen. In de omgeving van Scherpenhof is dat bij Bonenburg of bij Kievitsveld. En als je verblijft bij De Tien Heugten kun je een kijkje nemen bij Ellertshaar om je honden een plezier te doen. Boswachterij Grolloo is ook een gebied in de omgeving waar honden los mogen lopen. 

De volgende vakantie ook kamperen met een hond in Nederland? Wacht dan niet langer en boek vandaag nog jouw verblijf op een van de hondvriendelijke campings van Succes Holidayparcs. Liever niet kamperen? Bekijk dan het aanbod bij Vakantiepark De Ossenberg.